3 maj 2019
18:00

Ljungbackens IF

Hephata nära att hämta upp stort underläge

Hephata kom till matchen med många spelare borta och ommöblerade startelvan en del.
Matchen startade kl 18.00, det gjorde så att ett par spelare fick komma till andra halvlek istället.

Matchen startade med att Hephata hade mycket bollinnehav och alla Ljungsbackens spelare stannade i sin planhalv.
Man förstod att de satsade på att kontringar men ändå var vi för naiva och hade bråttom att gå framåt.
Det ledde till att vi lämnade för stora ytor bakom oss, vi hade svårt att komma förbi deras mur och varje gång
tappade vi bollen kontrade de blixtsnabbt via deras spelare nr 17.

Naturligtvis gjorde de 0-1 genom kontringen, efter det skulle Hephata ha reagerat och spelat med mer tålamod.
Men det gjorde vi tyvärr inte, vi fortsätte med samma spel så det var inte konstigt att de ledde med 3-0 när domaren blåste av halvleken. Hephata hade bollen hela tiden men hade för svårt att skapa någon målchans.

I andra halvlek blev det något bättre och mer balans på mitten när Gesly flyttades till mitten som defensiv mittfältare från högerkanten. Ali och Israel kom sent till matchen från jobbet, de hoppade in och gav oss lite mer tyngd framåt. Vi fortsatte med att ha mycket bollinnehav. I en hörnsitaution var det kaos i straffområdet och bollen hamnade hos Gesly. Han placerade in reduceringen 1-3, vi fortsatte och försökte trycka på men Ljungsbacken stod emot bra.
Det är naturligt att man lämnar så mycket ytor bakom sig när man försöker trycka på för reducering, därför gjorde Ljungsbacken mål igen. Det såg verkligen mörkt ut för oss när det stod 1-4 till Ljungsbacken men Hephata tappade inte huvudet och sluta spela.

Hephata fortsatte spela och när det var cirka 10 minuter kvar av matchen då plötsligt fick vi två snabba mål, genom Nabil och Ali, inom 5 minuter. Det stod 3-4 till Ljungsbacken med ca 5 minuter, då gick Hephata all in men vi kunde tyvärr inte skapa någon farlighet så resultatetet höll sig ut till matchens slut.

-Tråkigt att vi inte fick någon utdelning för vår upphämtning men vi har oss själva att skylla på för vi bjöd dem på 4 mål, säger coachen Cibrael.

-Att släppa in 4 mål i en match är inte OK och vi skulle ha haft bättre tålamod och smartare med vårt stora bollinnehav, fortsätter han.

-Men jag är nöjd med lagets attityd, spelarna tappade aldrig inte huvudet, de fortsatte pusha varandra och spela, säger Cibrael.

Cibrael valde att lämna hjälmen till Oliver som gjorde nästan allt på planen, han gjorde en jätteinsats.
Cibrael hoppas att Olivers form ska fortsätta peka uppåt.